torsdag 17 april 2014

Inför böter för hundbajs

Nu är det vår i luften. Grönskan spricker fram genom snön. På varje promenad borde vi mötas av en vacker, rendoftande natur. Men, nej, för att det ligger massor med hundbajs överallt. Man brukar säga det som göms i snö kommer fram i tö. Hundägare verkar tro att bajset försvinner i snön. Det försvinner inte utan förpestar tillvaron för alla.Så är det dags att göra något, att införa böter för hundägarna. 

För det första, hundbajs överallt innebär att man hela tiden måste vara uppmärksam på var man sätter sina fötter. Annars kan man få komma till jobbet med både kladdiga och illaluktande skor. Kanske var jag på väg till en anställningsintervju. Kanske fick jag inte jobbet på grund av en svag stank av hundbajs. 

För det andra, är det rent oestetiskt och ohygieniskt med bajs på våra gator. Ingen vill se bruna korvar på sin promenad. En promenad ska vara uppfriskande och vacker. 

Dessutom leder hundbajs på gator och torg till onödiga konflikter mellan hundägare och andra. Det kan bli både små och stora bråk när hundägare konfronteras med någon som ser att de lämnar sin hunds bajs utan att plocka upp det.

Så nu är det dags att införa böter. Det är det enda sättet att få hundägare att ta ansvar för miljön som tillhör oss alla. 

2 kommentarer:

  1. Ja jag håller med dig, men hur och vad ett bra avskräckande för hundägare

    SvaraRadera
  2. Ja, vi skrev denna text tillsammans i gruppen. Vi fick till texten riktigt bra. Kanske kan hundägare, eller de som bestämmer påverkas.

    SvaraRadera